Ilmoittautuminen aktoriksi mentorointiohjelmaan

4H kutsuu yhdessä ALL-YOUTH -tutkimushankkeen kanssa luonnosta, ympäristöstä sekä bio- ja kiertotaloudesta kiinnostuneita nuoria ja vapaaehtoisia mentoreita mukaan koulutuspäivään. Tilaisuudessa on tarkoitus pohtia mentoroinnin käytäntöjä ja löytää nuorille mentoreita bio- ja kiertotalousalan yrityksistä ja järjestöistä. Mentoreilla ja nuorilla on tilaisuus kohdata ja muodostaa mentorointisuhteita.

Tilaisuus on nuorten osalta Itä-Suomen yliopistolla tilassa AU206 24.9.2019 klo 12.30-16. Paikalle kuulemaan voi saapua matalalla kynnyksellä ja vaikka kaverin kanssa. Ilmoittautuminen on auki 18.9.2019 saakka.


Mentorointiohjelmamme pyrkii kaventamaan kuilua bio- ja kiertotalousalojen ja työelämäpolkuaan hakevan nuoren välillä. Nuorten omien taitojen, arvojen ja kiinnostuksen kohteiden tuomista esiin painotetaan mallissa erityisesti.

 

Mentoreina on joukko vapaaehtoisia bio- ja kiertotalouteen kytkeytyvien alojen ammattilaisia. Kyse on luottamuksellisesta, kaksi kuukautta kestävästä mentoroinnista, joka parhaimmillaan on antoisa oppimiskokemus molemmille osapuolille. Tapaamiskerrat ja -tavat mentori ja nuori sopivat keskenään. Alussa laaditaan mentorointisopimus, jossa määritellään tavoitteet ja käytännöt.

 

Lisätietoja:
Tutkijatohtori Nina Tokola
nina.tokola@uef.fi
050 303 1909


ALL-YOUTH -tutkimushanke kehittää mentorointimallia Suomen Punaisen Ristin toteuttaman mallin pohjalta yhteistyössä muiden muassa 4H:n, Ohjaamo Joensuun ja Metsäkeskuksen kanssa. ALL-YOUTH tutkii nuorten yhteiskunnallisen osallistumisen kykyjä ja esteitä sekä nuorten käsityksiä kestävästä kehityksestä ja hyvinvoinnista. Tutkimushankkeen toteuttavat yhteistyössä Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto. Hankkeen rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen Tutkimuksen Neuvosto (STN).

 

Tiedot

Tietojen lähetys

Järjestelmänä Eduix E-lomake